Ventilationsritningar

VENTILATIONSRITNINGAR
Vi ritar med MagiCAD och det är nästan magiskt, som namnet antyder. Ritningarna visar förstås var ventilationskanalerna och don går och storleken. Du får även en styckelista och tryckfall för donen, så det går att ställa in dom direkt efter montering. Vi kollar även att ljudnivån är godkänd överallt. Ett suveränt verktyg och ritprogram, som underlättar inköp och montering av ventilationssystemet oerhört. Obs! ventilationssystemet har stor betydelse för värmeekonomin och självklart luftkvalitén.

Lite information för dig som står i begrepp att välja ventilationssystem.

Frånluftssystem suger ut luften med en fläkt och friskluften kommer in genom ventiler i väggen. Enkelt system till låg kostnad. En betydande mängd värme försvinner med den varma inomhusluften, som sugs ut. Känsliga personer kan uppleva drag vid fönster kalla dagar.

FTX system både suger ut luften med en fläkt och blåser in friskluft i rummen. De har en värmeväxlare som kan ta till vara det mesta av den använda luftens värme. Installationskostnaden är högre, ca 50 000 kr för en 150 kvm 2 plansvilla, men har också fördelar. Värmen i ventilationsluften tas tillvara och det märks tydligt på värmeförbrukningen. Hög komfort, då tilluften i stort sett aldrig går under + 10 grader. Det går att värma tilluften mer, om man vill det.

Exempel på ventilationsritning.

Ventilationsritningar

 vi hjälper dig med Ventilationsritningar

 

 

 

 

 

 

Bekräftelse av uppdrag: Är ni nöjda med offerten bekräftar ni via e-post att vi är överens om innehållet i offerten, pris och uppdragsbeskrivning. I och med att du bekräftar offerten har ni ingått ett avtal om uppdrag. Mejl är giltig handling för avtal.

 

Kreditbetyg logga (566x800)